Contact Opnemen

Over Ons

Nuttige Links

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag


Copyright © 2016 Motorrijschool De Keijzer | Alle rechten voorbehouden

Privacy statement | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Cookiebeleid

Onze Openingstijden

Theorie-examen

Voel je vrij op de motor

Praktijk en theorie

Geslaagd, en nu?

Categorieën

Diverse trainingen

Motorrijden in de winter


>

>

>

>

>

>

>


Bij Motorrijschool De Keijzer ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een kwaliteitsopleiding. Bij ons leer je pas echt goed motorrijden. De motorrijlessen worden bij ons individueel gegeven in een één-op-één situatie. De instructeur heeft dus alle aandacht voor jou alleen.

Gesloten

08:00 - 22:00

08:00 - 22:00

08:00 - 22:00

08:00 - 22:00

08:00 - 22:00

10:00 - 18:00


Home Over ons Examens Tarieven Contact

Direct aanmelden

Welk getal zie je hieronder?

Ben je op zoek naar een goede rijschool in de omgeving Tilburg

Dan ben je bij Motorrijschool De Keijzer aan het juiste adres.

MEER INFORMATIE

Home

/

06-13151535

info@motorrijschooldekeijzer.nl

Informatie over de examens en het motorrijbewijs

Examens


INFORMATIE OVER HET A RIJBEWIJS

Steeds meer mensen beginnen aan een van de mooiste avonturen van het leven: motorrijden. Daarvoor moet je wel eerst het motorrijbewijs halen. En daarvan zijn tegenwoordig drie soorten. De Europese gemeenschap wil motorrijden veiliger maken. Daarom is een nieuwe rijbewijsrichtlijn ingevoerd. Daardoor kunnen jonge mensen niet in één keer op een pk-kanon plaatsnemen, maar moeten ze op een lichte motor starten om rijvaardigheid op te bouwen. Daarna kunnen ze overstappen naar een zwaardere klasse.

A1 125c

Er zijn drie A-motorrijbewijzen. De eerste is A1, waar je op je 17e al mee mag beginnen. Je kunt dan theorie doen en als je dat examen hebt gehaald, mag je beginnen met lessen voor het praktijkexamen. Dat bestaat uit twee gedeelten: voertuigbeheersing en verkeersdeelneming. Voertuigbeheersing bestaat uit een aantal oefeningen op een afgesloten terrein, bij verkeersdeelneming ga je de weg op. Je moet voor beide afzonderlijk een praktijkexamen doen, eerst voertuigbeheersing, dan verkeersdeelname. Vanaf je achttiende jaar mag je deze examens doen. Heb je het A1-rijbewijs, dan mag je rijden op een 125cc motorfiets en driewielers, die maximaal 11 kW (15 pk) en maximaal 0.1 kW per kg (leeggewicht) hebben.

A2 48 pk

Wanneer je 20 jaar oud bent, mag je lessen en examen doen voor het A2-rijbewijs. Hiermee mag je op een motorfiets/driewieler met een maximum vermogen van 35 kW (48 pk) en een pk/gewichtsverhouding van maximaal 0,2 kW/kg. Dit mogen ook teruggetunede motoren/driewielers zijn, maar ze mogen niet zijn afgeleid van motoren/driewielers met meer dan het dubbele vermogen. Heb je niet eerst het A1 rijbewijs gehaald, dan moet je voor A2 het examen theorie, voertuigbeheersing en verkeersdeelname doen. Theorie hiervoor mag je al op je 17e doen, maar nuttig is dat niet, want het theorie-certificaat is maar 18 maanden geldig. Heb je het A1 rijbewijs, dan hoef je geen theorie meer te doen en mag je op je 19e gaan lessen. Voor het examen zijn twee mogelijkheden: heb je het A1 rijbewijs korter dan twee jaar, dan moet je beide praktijkexamens doen. Heb je het A1 rijbewijs langer dan twee jaar, dan hoef je alleen een combi-praktijkexamen voertuigbeheersing/verkeersdeelneming af te leggen.

VOL VERMOGEN

Voor de meeste motorrijders is een “vol vermogen”-rijbewijs natuurlijk het ultieme doel. Dit A-rijbewijs mag je halen wanneer je 21 bent. Als je het A1 of A2 rijbewijs hebt hoef je hiervoor geen theorie-examen te doen, anders moet je zowel het theorie- als beide praktijkexamens doen. Het theoriecertificaat mag je ook hiervoor op je 17e halen, terwijl het nog steeds maar 18 maanden geldig is... Heb je het A2-rijbewijs wel, dan zijn er weer twee mogelijkheden: bij korter dan twee jaar beide praktijkexamens, bij langer dan twee jaar een combi-praktijkexamen. Haal je je rijbewijs A voor je 24e, dan krijg je “code 80” op je rijbewijs. Je mag dan met alle driewielige motorscooters rijden, ongeacht het motorvermogen. Daarnaast mag je op alle motoren rijden waar je met het A2-rijbewijs ook op mag. Word je 24, of heb je je A-rijbewijs twee jaar, of heb je je A2 rijbewijs twee jaar en daarna A vol vermogen gehaald, dan kun je de code 80 van je rijbewijs laten halen. Je mag dan op alle twee- of driewielige motoren rijden, ongeacht het vermogen. Je hoeft daar geen examen meer voor te doen.